Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportdonderdag, 21 juli 2016

Bruinsma legt critici het zwijgen op
Minnertsga - Winnen in eigen dorp kon gisteren niet tippen aan het gevoel van voldoening dat Hylke Bruinsma had op de heren hoofdklassenpartij vrije formatie in Minnertsga. Her en der werd er getwijfeld aan de tweede opslag van Bruinsma, maar in de finale samen met Johan van der Meulen en Alle Jan Anema legde hij hen met zes opslagtreffers voorlopig het zwijgen op. In die eindstrijd was het partuur Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra de tegenstander.
Twee formaties die tot de finale n ding gemeen hadden, een dodelijke en vooral succesvolle eerste opslag. Want zowel Van der Meulen als Steenstra waren zeer overtuigend. ,,Dit is in momint yn in partij dat je sizze kinne no is it dien", zo zei oud-topkaatser Johannes Brandsma. Dat moment was 3-2 en 6-6 in het voordeel van Van der Meulen. Steenstra sloeg de bal voor en Anema leek met twee bovenslagen het zelfde te denken als Brandsma en op 6-0 maakte Bruinsma het met een zitbal af. Toch was het nog 'net dien'. Steenstra nam de plek op 4-2 al over van Terpstra die een slecht zicht had door die ene hoge boom achter de boven. Het partuur Steenstra naderde nog tot 5-4, maar op 6-4 plaatste Bruinsma zijn eerste maar wel nuttige bovenslag.
Verdiend zou je kunnen zeggen en dat gold ook voor de partij in de halve finale tegen Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Danil Iseger. Op 5-2 en 6-6 raakte de opslagbal van Van der Bos de lijn en toen was het over. Maar: ,,Se ha s wol aardich holpen fansels. De opslach fan Danil wie of bten of boven, dat mei ek wolris skreaun wurde", zo zei Bruinsma na afloop. Hij refereerde daarmee aan commentaren over zijn tweede opslag. ,,Myn twadde opslach stie hjoed as in hs, no moatte se ek mar ris posityf dr oer wze."
Minder positief was Bruinsma over de hoofdklassenpartij in Huizum van zondag. ,,Ophlde mei soks, it is ek bten de keatsers omgien. Ik tink dat wy as keatsers noch wol wat dwaan sille." De partij in Huizum zal om 10.00 uur beginnen en het experimentele plan is eerst de eerste omloop van de heren te spelen en daarna zijn de dames aan beurt. De stemming onder de kaatsers neigt naar boycotten. ,,It is hjir gjin sirkus", zo zei Taeke Triemstra. Vandaag krijgt het allemaal een vervolg via overleg met het HB.
Dames
In Minnertsga kaatsten de dames wat spanning betreft een betere finale dan de heren. Vooral ook omdat het torenhoge favoriete partuur van Ilse Tuininga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra het verloren van Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra. Op 5-5 was Monfils tweemaal succesvol in het voorperk bij Visser en dat betekende 4-0. Toen Scheepstra de volgende bal kwaad sloeg leek het allemaal erg somber voor de favorieten. Op 6-0 sloeg Sijbrandij de bal riant boven en dat betekende toch wel een verrassende winst.
De derde prijs ging naar het partuur van Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Harmke Siegersma. In de strijd om die derde plek werd het partuur van Iris van der Veen, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia met 5-2 verslagen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties