Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiovrijdag, 15 juli 2016

Hennep, een onderschatte wonderplant
Leeuwarden - De opening van een heneppaviljoen achter de Blokhuispoort in hartje Leeuwarden betekent niet dat coffeeshophouders een nieuw adresje hebben om hun waar in te slaan. Het paviljoen bij de Blokhuispoort, dat de Vereniging Circulair Frysl‚n naar Leeuwarden heeft gehaald, zet de industriŽle hennepplant in het zonnetje.
Hennep kennen we in Nederland vooral als voorvoegsel van plantage. Menig Nederlander verdient met cannabisteelt op zolder of in de kelder illegaal heel wat bij. Maar de plant kan nog veel meer dan geestverruimende stoffen leveren, vertelt Esther Molenwijk van Hempcollective enthousiast. ,,Je kunt er energiezuinige huizen mee bouwen, cosmetica en kleding van maken, het heeft een ontstekingsremmende werking en de zaden bevatten heel veel proteÔne en omega-vetten. Het is dus niet alleen een vlees-, maar ook een visvervanger", vertelt Molenwijk, die zelf een hennepjurkje draagt.
De industriŽle of vezelhennep is anders dan de cannabisvariant niet geschikt om te blowen. ,,Er zit veel te weinig THC in, de stof die de roes veroorzaakt. Cannabis heeft een THC-percentage van 5 tot 20 procent, de vezelhennep niet meer dan 0,2 procent."
Lees het hele artikel in de papieren krant van 15 juli 2016

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties