Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiodonderdag, 14 juli 2016

Veiligheidsregio sceptisch over landelijke meldkamer
Leeuwarden - Veiligheidsregio Fryslân weigert voorlopig een nieuw transitieakkoord voor de vorming van één landelijke meldkamerorganisatie te tekenen. Er zijn nog te veel bezwaren tegen de fusie, onder meer over de financiële afwikkeling.
In 2010 besloot kabinet-Rutte I dat er één landelijke organisatie moet komen voor alle 112-meldingen, met maximaal tien meldkamers door het land. Dit moet een jaarlijkse besparing van vijftig miljoen euro opleveren.
De fusie bleek begin dit jaar onhaalbaar. De Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO) wil nu eerst tien meldkamers bouwen met een eigen organisatie en deze pas daarna bij een landelijke organisatie onderbrengen, in plaats van andersom. In 2020 moeten de meldkamers onder één organisatie vallen, drie jaar later dan aanvankelijk beoogd. Er zijn momenteel 22 meldkamers.
In Noord-Nederland zijn de (drie) Veiligheidsregio’s verder: zij delen sinds 2013 één meldkamer, namelijk in Drachten. De drie veiligheidsregio’s zijn blij dat de vorming van één landelijke meldkamerorganisatie nu gefaseerd gaat, maar ziet nog veel bezwaren tegen de fusie.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 14 juli

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties