Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiodinsdag, 12 juli 2016

Commissarissen Caparis krabbelen terug
Leeuwarden - De raad van commissarissen van Caparis blijft morgen mogelijk toch aan als de sociale werkvoorziening opnieuw een rechtszaak over het schorsen van twee directeuren verliest. Dat zei wethouder Jelle Zoetendal gisteren in Heerenveen, waar de gemeenteraad als eerste van de acht Caparis-gemeenten een debat voerde over de bestuurscrisis.
,,De leden van de raad van commissarissen geven aan dat ze niet juist geciteerd zijn in de krant. Ze verbinden hun lot niet aan de uitspraak", zei Zoetendal. Dat leidde tot ongeloof in de raadszaal. ,,Dat heeft Siem Jansen namens de raad van commissarissen ook duidelijk op de bijeenkomst in Drachten gezegd", reageerde gemeenteraadslid Ben Brouwer (GB Heerenveen).
Caparis moest eerder de geschorste Tjerk Sinnema op last van de rechtbank weer in dienst nemen. Tijdens de kantonrechtszaak waarin Caparis ontslag aanvroeg voor directeur Weissenbach was tot teleurstelling van de rechter geen van de drie commissarissen aanwezig. Ze hadden op de valreep nog wel een verklaring ingediend. De advocaat van Caparis, Bert Kingma, zei toen tegen de rechter, over de gevolgen van opnieuw een afwijzing: ,,Dan dwingt u directeur Ben Gerrits te werken met twee personen met wie hij niet verder kan. Dat geldt ook voor de raad van commissarissen, die wordt ondersteund door de aandeelhouders. Dan stapt de raad van commissarissen op. Dan grijpt u diep in. (...) De aandeelhouders staan daarachter. Met een afwijzing grijpt u in, in de structuur van Caparis, dat kan nooit de bedoeling zijn." De uitspraak in deze zaak is morgen.
Lees verder in het Friesch Dagblad van 12 juli 2016

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties