Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juli 2016

'Eenheid' thema van New-Wine-conferentie
Biddinghuizen - De dertiende New Wine-zomerconferentie staat dit jaar in het teken van het thema Eenheid. Dat is gisteren door stichting New Wine Nederland bekendgemaakt.
De Zomerconferentie (23-29 juli) wordt - zoals elk jaar - op het festivalterrein van Walibi Holland in Biddinghuizen gehouden. Het is een conferentie die altijd al door christenen van verschillende kerkelijke snit wordt bezocht en nu krijgt dat nog meer verdieping met het gekozen weekthema. 'Daar waar veel mensen bijeen zijn, zullen er veel onderlinge verschillen zijn en verschillende zienswijzen. En toch kan er in die verscheidenheid eenheid zijn. Eenheid in verscheidenheid``, aldus het New Wine-bestuur.
De festivalorganisatie hoopt dat de christenen die in de polder bijeen zijn, 'eenheid mogen gaan ervaren door de liefde van God de vader en zijn zoon Jezus. Zoals zij één zijn mogen ook wij één zijn``.
New Wine heeft als missie geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland. De Nederlandse tak, New Wine Nederland, werd elf jaar geleden opgericht en is geïnspireerd door de internationale New Wine beweging die haar oorsprong heeft in Engeland.
De jaarlijkse Zomerconferentie is de grootste activiteit van New Wine in ons land. Twaalf jaar geleden werd deze voor het eerst gehouden in Vierhouten met zo´n negenhonderd bezoekers. Dit jaar worden er ruim vijfduizend mensen, exclusief daggasten, verwacht. Er wordt gekampeerd door duizenden mensen en daarmee wordt New Wine wel gezien als de 'intiemere versie' van de pinksterconferentie Opwekking. Voor jongeren, jongvolwassenen en kinderen zijn er aparte programma's.
Dit jaar is het programma uitgebreid met nieuwe onderdelen zoals de Xchange-tent. Dit is een tent waarin diverse organisaties zich presenteren met een programma met inhoud en ontspanning. De tent Connect is eveneens nieuw. Hier worden verschillende cursussen en seminars gegeven. Voor predikanten en kerkleiders in er de zogenaamde 'Leaders Lounge'.
Dagelijks zijn er in de ochtend en de avond gemeenschappelijke vieringen. De ochtendsamenkomsten worden dit jaar geleid door Karl Martin, die samen met zijn vrouw Niki leiding geeft aan Central Church in Edinburgh. Als avondsprekers zullen ds. Jan-Maarten Goedhart, Paul Harcourt, Almatine Leene, Johannes Reimer, Michelle van Dusseldorp en Joost van Heusden voorgaan. Overdag zijn er diverse seminars over bijvoorbeeld geestelijke groei, relaties & gezin en pastoraat & samenleving.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties