Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiodonderdag, 23 juni 2016

Automobilisten uitgedroogd op Afsluitdijk
Leeuwarden - Het verkeer op de Afsluitdijk van Fryslân naar Noord-Holland heeft gisteren een groot deel van de middag stilgestaan. Het Rode Kruis ging langs de wachtende auto´s om automobilisten - van wie sommigen uitdrogingsverschijnselen hadden - van water te voorzien. Er werden ruim zeshonderd flesjes uitgedeeld.
Nadat er eerder op de middag al twee keer oponthoud was geweest door technische storingen aan de Stevinsluis - aan de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk - weigerde rond half drie de noordelijke brug in de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand dienst.
Nadat de brug open was geweest om schepen door te laten, wilde hij niet meer volledig dicht. Het brugdek was door het warme weer uitgezet. Uiteindelijk heeft de brandweer van Harlingen het dek met water gekoeld, totdat het weer paste. Toen was het inmiddels wel half zes en stond er een file van ruim vijf kilometer, tot aan Zurich toe. Rijkswaterstaat was in de tussentijd ook al bezig om middengeleiders weg te halen, zodat het verkeer over één rijbaan van de andere brug - vanuit de richting Noord-Holland - omgeleid zou kunnen worden.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties