Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiowoensdag, 22 juni 2016

Caparis-directeur komt voorlopig niet op de zaak
Drachten - Algemeen directeur Ben Gerrits neemt voorlopig enkele weken fysiek afstand van Caparis. Dat heeft hij het personeel via een Whatsapp-bericht laten weten. Dit geeft hem beter de gelegenheid om de laatste ontwikkelingen, de topstructuur van het bedrijf en de uitvoering van de herstructurering te overdenken, zo meldt de Twent.
Gerrits is voor dringende zaken alleen nog per mail bereikbaar. De raad van commissarissen zal als de situatie daarom vraagt adequate maatregelen nemen, appt hij. Gerrits was niet bereikbaar voor een toelichting.
De ondernemingsraad heeft meteen haar zorgen geuit bij de raad van commissarissen. Het lijkt er volgens de or op dat de directeur bevoegdheden heeft overgedragen aan de commissarissen. Dat is volgens de or statutair niet toegestaan. De or herinnert er verder aan dat ze in januari een negatief advies had gegeven over de benoeming van Gerrits. In het negatief advies werd onder meer gesproken over de lange reisafstand die een beperking zou kunnen zijn in de werkzaamheden van de directeur.
Ook de raad van commissarissen (RvC) is niet op sterkte. Op 21 mei 2015 stapten vier van de vijf commissarissen op. Recentelijk hebben de aandeelhouders (de acht Friese gemeenten die eigenaar zijn van de sociale werkvoorziening in Drachten) er bij de or op aangedrongen om een nieuwe kandidaat voor te dragen. De ervaren kandidaat die de or in het afgelopen jaar had aangedragen, werd door de RvC afgewezen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties