Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportwoensdag, 22 juni 2016

Tobbende Westra laat NKs schieten
Door Daan Rieken
Zijn derde Nederlandse tijdrittitel veroveren: het was voor Lieuwe Westra (33) een van de grootste doelen dit seizoen. De uit Tijnje afkomstige wielrenner verschijnt vanavond echter niet aan de start van het NK tegen de klok en is zaterdag ook niet van de partij tijdens de wegwedstrijd. De zware val van collega-coureur Stig Broeckx in de Ronde van Belgi heeft zijn sporen nagelaten bij de Fries. ,,Ik ben niet 100 procent met mn hoofd bij het fietsen. En dat moet wel."
Na Broeckxs val reed Westra de Ronde van Belgi niet uit. Ook in de GP Gippingen en de Ronde van Zwitserland stapte hij vervolgens vroegtijdig af. Goed voelt de Astana-renner zich allesbehalve, vandaar dat hij gisteren bloed liet prikken. ,,Ik krijg de uitslag binnen enkele dagen, maar verwacht geen gekke dingen. Dat betekent dan dat het probleem in mijn hoofd zit."
De zware val van Broeckx en eerdere grote ongelukken binnen het wielerpeloton dit jaar hebben Westra bewust en onbewust aan het denken gezet. In wedstrijden koerst hij achterin de groep en knijpt hij eerder in de remmen, zelfs trainen gaat lastiger voor de in Monaco woonachtige renner. ,,Normaal stort ik me in die omgeving zonder problemen met tachtig per uur in afdalingen, nu durf ik bijna niet verder dan honderd kilometer van huis af te rijden. Stel dat ik in de middle of nowhere van mijn fiets lazer, wie vindt mij daar dan op tijd?"
Een wielrenner voelt zich zo goed als zijn laatste wedstrijd. Na drie niet-uitgereden koersen laat het humeur van Westra zich dus makkelijk raden. ,,De Driedaagse De Panne (eind maart door hem gewonnen, red.) lijkt al z lang geleden. Als het zoals nu even niet lukt, ga je jezelf vragen stellen. Ik woon in mijn eentje in een klein hok in Monaco, ben maanden achter elkaar van huis, heb mijn moeder al anderhalf jaar niet gezien en dan gebeurt er ook nog zo iets als met Broeckx. 'Wil ik dit allemaal nog wel’, heeft de afgelopen tijd door mijn hoofd gespookt."
Dat er wat - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties