Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportdinsdag, 21 juni 2016

Helmholt vliegt weer over de 21 meter
Door Bert Kalteren -
Het goede gevoel is weer terug bij fierljepper Bart Helmholt. De Burgumer vloog in eersteklaswedstrijd van de ROC Friese Poort competitie in Grijpskerk weer als vanouds over de 21 meter. Twee keer zelfs. Daar kon zelfs zijn Reset-teamgenoot en de man in vorm Nard Brandsma niets aan veranderen, al kwam hij er in zijn ultieme poging heel dichtbij.
Het leverde Brandsma in zijn ultieme sprong in de finale met een afstand van 20.98 meter een nieuw persoonlijk record. Een verbetering met slechts één centimeter en voor de tweede keer alweer deze maand (begin juni in Buitenpost). Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de barrière van 21 meter zal worden genomen door de Heidenskipster.
Vorig seizoen werd in totaliteit slechts één keer over de 21 meter gesprongen. Dit seizoen staat na zes bondswedstrijden de teller inmiddels al op drie. Allemaal voor rekening van Bart Helmholt, die er veel aan gelegen is het tegenvallende fierljepjaar 2015 naar de vergetelheid te springen. In zijn eigen - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties