Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiomaandag, 20 juni 2016

Marrekrite: Fryslân trekt te weinig wandelaars
Leeuwarden - Het waternetwerk en het wandel- en fietsnetwerk in Fryslân moeten beter op elkaar aansluiten. Dat schrijft recreatieorganisatie De Marrekrite in de toekomstvisie voor 2020. Vooral het wandelen is een grote groeimarkt voor Fryslân. Verder wil de organisatie het aantal vrije aanlegplaatsen verminderen, maar degene die overblijven verbeteren.
De Marrekrite vindt dat Fryslân te weinig wandelaars trekt. Van alle bezoekers die Fryslân jaarlijks ontvangt komt 8 procent speciaal om te wandelen. Dat moet volgens De Marrekrite naar minstens 11 procent, het landelijke gemiddelde. Volgens het recreatieschap kan dat jaarlijks zo´n acht miljoen euro aan extra omzet voor de horeca opleveren. Vooral in de Duitse markt is ruimte voor groei. Fryslân moet zich profileren als een gebied waar toeristen goed kunnen 'zwerven´. Er moet volgens de organisatie ingezet worden op betere wandelpaden, goede kaarten en goede digitale informatie en promotie.
Het wandel- en fietsnetwerk moet verder beter verbonden worden met het waternetwerk van De Marrekrite. Nu zijn er te veel moeilijk bereikbare en geïsoleerde plekken. 'Watersporters willen niet alleen varen, maar ook wandelen, fietsen en graag dorpen of steden bezoeken. Er moeten daarom meer kleine paden en bruggetjes komen in de infrastructuur van De Marrekrite, om de witte vlekken in het netwerk te vullen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 20 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties