Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 17 juni 2016

Ook Kollumerland gaat discussiëren over koopzondagen
Kollum - Op 6 juli is in het gemeentehuis in Kollum een inspraakavond voor ondernemers en inwoners van Kollumerland over de zondagsopenstelling van winkels. De avond is onderdeel van de inspraakprocedure van zes weken waar de gemeenteraad gisteravond toe heeft besloten. Alleen de twee raadsleden van de ChristenUnie stemden tegen.
De ChristenUnie (CU) heeft niet alleen bezwaar tegen openstelling, liet de partij gisteravond weten, maar ziet ook geen enkele noodzaak tot een discussie.
Ook een mini-enquête van de CU onder ondernemers in Kollumerland kon de raad niet op andere gedachten brengen. Uit die enquête onder ruim veertig winkeliers bleek 95 procent van de ondernemers tegen zondagopenstelling.
De andere partijen voelen juist wel wat voor een discussie, omdat zo in alle openheid een goed besluit kan worden genomen. Wel wil het CDA de komende weken de leden over dit onderwerp raadplegen.
Betrokkenen kunnen kiezen uit een zondagopenstelling van twaalf tot zes uur voor alleen supermarkten, een zondagopenstelling voor alle winkels of helemaal geen zondagsopenstelling.
Een optie voor bijvoorbeeld een openstelling van één zondag in de maand, die de CU nog opperde, vond burgemeester Bearn Bilker niet nodig. Mocht er uiteindelijk voor zondagopenstelling worden gekozen, dan kunnen de ondernemers onderling zelf de frequentie bepalen.
Na de inspraakprocedure duurt het ongeveer acht weken tot het college de resultaten heeft verwerkt. Daarna moet de raad een definitief besluit nemen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties