Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiewoensdag, 15 juni 2016

Elektronicaketen Scheer & Foppen is failliet verklaard
Harderwijk - Het bankroet over het winkelbedrijf met 56 filialen is gisteren door de rechter uitgesproken. De filialen bevinden zich vooral in het noordoostelijke deel van het land. De keten werd begin jaren zestig opgericht door de Harderwijker Aart Foppen.
De meer dan vijftig jaar oude familieonderneming kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet. Volgens een woordvoerder was het probleem voor Scheer & Foppen dat consumenten producten als televisies en stofzuigers in toenemende mate via het internet zijn gaan kopen, en steeds minder in de fysieke elektronicazaak.
Scheer & Foppen heeft overigens ook zelf een webwinkel. Volgens Roos Rahimi van CNV Vakmensen zegt het hebben van een internetwinkel niets over de kundigheid en het servicenet die nodig zijn voor een succesvolle webwinkel. ,,Als je daar niet genoeg in investeert ga je het niet redden."
Volgens brancheorganisatie Uneto-VNI had Scheer & Foppen juist wel tijdig geïnvesteerd in de noodzakelijke koppeling tussen fysieke winkels en webshops. ,,Het bedrijf liep daarin voorop. Grote prijsdruk en hevige concurrentie van webwinkels hebben helaas geleid tot dit faillissement."
Het bedrijf is de zoveelste elektronicaketen die in de afgelopen jaren failliet is gegaan. Zo gingen eerder onder andere De Harense Smid, Dynabyte, Dixons en MyCom failliet.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties