Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedinsdag, 14 juni 2016

Streekverhalen moeten toerist naar It Būtenfjild lokken
In It Būtenfjild bij Feanwālden wordt volgend jaar de derde 'electric only“- vaarroute van de provincie geopend. Leuk, maar hoe krijg je recreanten naar een 'toeristisch onontgonnen“ gebied?
Ondernemers uit het gebied hebben er samen met marketingbureau Pilat Advies over geboomd, want Noordoost-Fryslān wordt nog niet platgelopen door toeristen. En van It Būtenfjild hebben ze vermoedelijk ook nog nooit gehoord.
Het was dus zaak om de sterke en zwakke punten op een rijtje te zetten, vonden de gemeenten Tytsjerksteradiel en Dantumadiel. Normaal gesproken is de marketing toch echt een taak van de ondernemers zelf. Maar omdat de regio toeristisch gezien ,,onontgonnen is" vonden de gemeenten het opportuun de bedrijven een eind op weg te helpen. Gisteravond werd het rapport gepresenteerd.
Om met de goede kanten te beginnen - het rapport noemt er maar één - is It Būtenfjild een mooi, compact gebied met ruimtelijke vergezichten. Voor de rest zijn er nogal wat mankementen die recreatief succes in de weg staan. Zo zijn er geen herkenningspunten (lees: bordjes) op de vaarroute. Toeristen verdwalen daarom gemakkelijk. Daarnaast is er te weinig te doen rondom de route en zit er voor toeristen weinig anders op dan van A naar B te varen, terwijl een rondje maken veel leuker is.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 24 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties