Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiomaandag, 13 juni 2016

Witmarsum pronkt met drie Friese iconen
Culturele Hoofdstad is niet alleen een feestje voor Leeuwarden. Heel Fryslân mag meedoen. In verschillende dorpen wordt gewerkt aan een cultureel programma voor 2018. Het Friesch Dagblad en Finster op Fryslân besteden de komende tijd aandacht aan de plannen. Dit keer Witmarsum.
Een theatervoorstelling, een educatief lespakket, een expositie: het is slechts een greep uit de plannen die Witmarsum heeft voor 2018. Het dorp wil zich in 2018 internationaal op de kaart zetten in 2018. Met onder de vroegere bewoners een taalvoorvechter (Gysbert Japicx), een landelijke sportheld (Pim Mulier) en een kerkhervormer met internationaal 1,3 miljoen volgelingen (Menno Simons), moet het lukken om massa´s toeristen direct na de Afsluitdijk te laten afslaan naar Witmarsum. Het dorp weeft de plannen voor CH2018 rond deze drie iconen.
CH2018 leeft nu nog niet echt in Witmarsum, maar om de stemming er alvast wat in te krijgen, wordt er in het najaar een fototentoonstelling gehouden. Onder de noemer 'ik en mijn hobby´ kunnen Witmarsumers foto´s insturen.
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van maandag 13 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties