Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 10 juni 2016

Cambuurfans: lagere strafeis in hoger beroep
Leeuwarden - In hoger beroep zijn gisteren lagere celstraffen geŽist tegen vier Cambuursupporters die in april 2014 probeerden het stadion in te komen. De aanhangers waren destijds boos dat Cambuurtrainer Dwight Lodeweges een contract had getekend bij sc Heerenveen en wilden tijdens de training verhaal komen halen.
Een groep van zo’n honderdvijftig man forceerde een hek om bij het veld te komen. Later drong een kleinere groep door de hoofdingang het stadion binnen.
In eerste aanleg werden drie verdachten veroordeeld tot een celstraf van twee maanden, twee anderen moesten drie maanden de cel in. De advocaat-generaal eiste gisteren in hoger beroep kortere celstraffen tegen vier van de vijf verdachten, variŽrend van een week tot drie weken. Het hoger beroep van de vijfde verdachte wordt later behandeld.
,,Als ik jullie zo voor mij zie zitten, dan denk ik: wat een aardige jongens", zei rechtbankvoorzitter Leo Wemes tegen de vier verdachten, die 26 tot 31 jaar oud zijn. ,,Maar als ik dan de videobeelden bekijk, dan denk ik dat er iets heel erg fout is gegaan."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties