Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiodinsdag, 7 juni 2016

Als het gevoel bij de ouders goed is, komen de leerlingen wel
Heerenveen - Jarenlang schommelde het aantal leerlingen bij cbs De Hoeksteen in Heerenveen tussen de 140 en 150. Tot zo’n twee jaar geleden. De school in de wijk Heerenveen-Noord zette een groeispurt in en kreeg in korte tijd veel meer leerlingen. Gisteren werd het voorlopige hoogtepunt bereikt: met de inschrijving van Naomy Bosma (4) als tweehonderdste leerling. Directeur Roeland de Jong vertelt.
,,We hebben een paar jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen, zowel organisatorisch als onderwijskundig. Er zijn nieuwe mensen in de ouderraad en de medezeggenschapsraad gekomen en ook het onderwijsteam is vernieuwd. We proberen alle kinderen dat aan te bieden wat ze nodig hebben. Zo geven we per groep les op drie verschillende niveaus, zodat ook genoeg aandacht is voor de kinderen aan de bovenkant en de zorgkinderen. Verder gebruiken we vanaf groep 4 tablets bij de lessen."
,,Het is tegenwoordig vooral ook belangrijk dat positief over je school wordt gesproken. Ouders kijken bij de schoolkeuze veel meer dan vroeger naar de kwaliteit en 'of het goed voelt’. Het is belangrijk dat positief over je school wordt gesproken."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 7 juni

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties