Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportvrijdag, 3 juni 2016

Keizer is weg bij Cambuur, dus rest de vraag: wie nu?
Hij had het niet verwacht. ,,En", zei algemeen directeur Ard de Graaf gisteren, ,,in principe begrijp ik de keuze ook niet helemaal. Maar het is de afweging die hij heeft gemaakt. Wij vinden het jammer. Het woord waar het hier om draait, is natuurlijk: Ajax. Dat trekt." De 'hij is Marcel Keizer, de man die gisteren na amper vier maanden het trainerschap van SC Cambuur verruilde voor dat van Ajax. Jong Ajax, welteverstaan. De vraag die rest: wie moet hem opvolgen? Als het aan de supporters ligt, lijkt een meerderheid voor een rentree van Henk de Jong.
Keizer liet na de bekendmaking van het nieuws door Ajax weten dat het een lastig besluit was geweest. ,,Cambuur is ook een mooie club, dat maakte het moeilijk . Maar aan de andere kant: Ajax is de club waar ik begonnen ben." Keizer debuteerde in 1988 in het eerste van de Amsterdamse club.
Keizer had in Leeuwarden nog een contract voor twee seizoenen. Sinds zijn komst van FC Emmen naar Cambuur boekte hij n overwinning met de Leeuwarders; die eindigden als laatste in de eredivisie. Keizer leek te blijven, maar door een bepaling in zijn contract n een afkoopsom van Ajax, vertrok hij alsnog. Zo kwam er een einde aan vier sportief weinig verheffende maanden in Leeuwarder dienst.
De Noord-Hollander was de opvolger van Henk de Jong. Wie zijn oor te luister legt en op sociale media de gevoelens van supporters probeert te duiden, kan maar n ding concluderen: een meerderheid van de Cambuurfans ziet het liefst een rentree. Maar hoe logisch is dat?
Zelf staat hij er niet afwijzend tegenover, zei De Jong in een korte reactie. ,,Of ze me mogen bellen? De deur staat voor Cambuur altijd open." Hij heeft nog geen nieuwe club, al speelt er naar verluidt wel iets. De Jong wil daarover echter niets kwijt, zo bleek desgevraagd.
De directie houdt zich op de vlakte. ,,Of Henk kandidaat is? Zover zijn we nog niet, ik sluit niets uit", aldus De Graaf. Die zei, net als technisch directeur Henry van der Vegt, ten tijde van De Jongs vertrek dat ,,Henk wat ons betreft niet weg had gehoeven." Dus zou je zeggen dat weinig een rentree in de weg staat, of het moet het niet hebben van een juist gevoel zijn binnen Cambuur met betrekking tot een hernieuwde samenwerking. De hoeveelheid seizoenkaarten en sponsoren zou overigens vast wel in rap tempo stijgen; dr hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.
Naast De Jong zijn er nog vele andere kandidaten. Wat te denken van huidig assistent Sipke Hulshoff? Hij heeft ... DE REST VAN DIT VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties