Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportvrijdag, 3 juni 2016

Slachtemarathon als primeur en tegelijk rentree
Leeuwarden - De deelname aan de Slachtemarathon betekent voor Jolanda Jansen niet alleen een mooie primeur, maar tegelijkertijd ook een rentree op die afstand. Toch is het alweer de 22e keer dat de 37-jarige leerkracht in het basisonderwijs uit Leeuwarden haar tanden zet in de klassieke afstand over 42,195 kilometer.
BERT KALTEREN
,,Ik ben druk geweest, dus dan ben je er nog niet zo mee bezig. Dinsdag op de training hebben we het er wel even over gehad. Maar je voelt toch wel wat meer spanning", bekent Jansen. Ze stond op 20 april 2004 aan de wieg van de oprichting van de Loopgroep de Friesche Doorlopers uit Leeuwarden. ,,Als we trainen dan zijn we wel fanatiek, maar op een gepaste manier. En we hebben een heel sterke sociale band."
Karakter
De Friesche Doorlopers is voortgekomen uit Start to Run, een initiatief van de Atletiekunie (KNAU). ,,Daarna zijn we als groep blijven door trainen, maar zijn geen officiële vereniging. De één komt voor de koffie na afloop van de training en de ander traint voor de halve of hele marathon. En voor alles wat er tussenin zit." Daarmee geeft Jansen het vrijblijvende karakter aan van de loopgroep, die thans een zeventigtal leden telt in de leeftijd van twintig tot 75 jaar. DE REST VAN DIT VERHAAL LEES JE IN HET FRIESCH DAGBLAD

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties