Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Fiets moet nu weg bij station
Leeuwarden - Wie nog een fiets heeft staan bij het station in Leeuwarden, moet die voor vrijdag weghalen. Op die dag verwijdert de gemeente Leeuwarden alle overgebleven fietsen bij het station en brengt die naar de Algemene Fietsen Afhandel Centrale.
Met de fietsen worden ook alle fietsenrekken voor het station weggehaald. Die worden verplaatst naar de achterkant van het station.
Omleidingen
Het weghalen van de fietsen markeert een nieuwe fase in de aanpak van het stationsgebied in Leeuwarden. Daarvoor worden de komende weken diverse keren delen van het gebied afgesloten voor het verkeer.
Op zaterdag 21 mei worden bijvoorbeeld de Lange Marktstraat en de Sophialaan tussen de rotonde en de Prins Hendrikbrug tussen vijf uur en half elf ‘s avonds afgesloten. Op zondag 29 mei herhaalt zich dit scenario.
Omleidingen voor auto’s worden met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon langs de afgesloten straten. Tijdens de afsluitingen worden vluchtheuvels, midden geleiders en de restanten van de gekapte bomen verwijderd.
De werkzaamheden aan het stationsgebied duren nog zo’n anderhalf jaar. Voordat Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 begint, moeten alle werkzaamheden klaar zijn.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties