Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiomaandag, 9 mei 2016

Joure vol plannen na verhoogde Tolhuisbrug
Joure - Net als Langweer, Terherne, Heeg en Earnew‚ld gaat Joure voortaan elk jaar het watersportseizoen officieel openen. Met een feest aan de vernieuwde Kolk. Afgelopen zaterdag was er een voorproefje bij de verhoogde Tolhuisbrug.
Voor een slordige acht ton werd de oude overkluizing weggehaald en kwam er een heuse brug tussen de Appelwyk en de TolhŻswei. Bovendien werd de Kolk uitgebaggerd, kwamen er keurige aanlegsteigers voor passanten, nieuwe ligplaatsen en zelfs voorzieningen om elektrische sloepen op te laden.
De opknapbeurt, die grotendeels bekostigd werd uit het provinciale Friese Merenproject, was ook hard nodig, vindt Dennis Spanhaak uit Joure en werkzaam bij Outdoor Friese Meren. Tijdens het openingsfeest geeft hij liefhebbers de kans om te suppen in de Kolk en mogen kinderen in een bal over het water springen. ,,Voor de herinrichting was het hier een oude meuk van vervallen bootjes aan de kade. Echt geen gezicht", zegt de jonge ondernemer, die amper een jaar bezig is met zijn outdoorbedrijfje.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 9 mei

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties