Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiozaterdag, 7 mei 2016

Slapen op veertig meter hoogte in waterreservoir in Nes
Nes (H) - Als kind speelde ze op het terrein rond de watertoren, als schoolmeisje fietste ze er dagelijks langs. Gisteren greep Tjitske Smeding uit Grou haar kans om de tot hotel verbouwde watertoren in Nes bij Akkrum te bewonderen.
Voetbaltrainer Foppe de Haan, inwoner van Nes, nam de officiŽle openingshandeling voor zijn rekening. Voordat hij de fles champagne op de muur kapotsloeg, mochten belangstellenden een kijkje nemen in de exclusieve hotelkamers. Eerst met de lift en vervolgens nog vier trappen. De ene kamer op 43 meter hoogte, de andere op 47 meter.
Tjitske en haar man Catrinus zijn onder de indruk van het geweldige uitzicht. Aan de ene kant Akkrum en Heerenveen, aan de andere kant Grou en Leeuwarden. Maar ook de verbouw van het vroegere waterreservoir tot twee hotelsuites spreekt het echtpaar aan. ,,Der is goed oer neitocht", merken ze op.
Slapen in het vroegere waterreservoir van de in 1957 gebouwde watertoren. Het idee is afkomstig van projectontwikkelaar Merward Sijperda van Fries Trading uit Sneek. Het bedrijf ziet een uitdaging in de verbouw van bijzondere objecten. De watertoren in Nes is daar een van.
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van zaterdag 7 mei

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties