Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiomaandag, 2 mei 2016

Reparatie voor pas heropende Lorentzsluizen
Kornwerderzand - De Lorentzsluis bij Kornwerderzand, in de Afsluitdijk, is tot morgenavond buiten gebruik. Een sluisdeur werd zaterdagmiddag flink beschadigd nadat er een Urker kotter tegenaan was gevaren. Waarschijnlijk is een technisch defect op het schip de oorzaak van de aanvaring geweest, meldt woordvoerder Theo de Lange van Rijkswaterstaat. De keerkoppeling weigerde dienst. ,,De kotter kon niet stoppen en is in volle vaart tegen de sluisdeur aangevaren. De schade is behoorlijk. De deur is ontzet."
Er moet groot materieel aan te pas komen om alles te repareren. Al het hang- en sluitwerk moet worden vervangen. Daarna kan er een reservedeur worden gemonteerd. De Lange meldt dat de kapotte sluisdeur zal worden gerepareerd.
Schepen die kleiner zijn dan 67 meter kunnen wel door de kleine sluis ernaast. Het sluizencomplex was net helemaal gerenoveerd en vrijdagavond voor het eerst na zes weken weer in bedrijf. De heropening kwam drie dagen eerder dan gepland.
De vervanging van het elektronische bedienings- en besturingssysteem was onderdeel van de renovatie. Dat was nodig om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken. Het moet een minder grote kans op storingen opleveren. Begin dit jaar zorgden storingen een paar keer voor grote files. Dit leidde tot Tweede Kamervragen en een brief van de provincie Fryslân aan minister Melanie Schultz van Haegen (Milieu en Infrastructuur).
File
In oktober worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd bij het Stevincomplex bij Den Oever. Aan de brug over de Stevinsluizen was gistermiddag een storing. Op de A7 op de Afsluitdijk liep volgens de ANWB de file uit de richting Fryslân op tot zeven kilometer. Na ongeveer een uur was de storing verholpen en werd de weg weer vrijgegeven. Van 2018 tot 2022 krijgt de Afsluitdijk een grondige renovatie.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties