Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 30 april 2016

'Wonder van Eindhovenof kanonnenvoer?
Leeuwarden - Noem het een stunt, noem het een zware opgave of noem het een kansloze missie. Maar dat rodelantaarndrager Cambuur morgen kampioenskandidaat PSV in een uitwedstrijd moet verslaan om níet rechtstreeks te degraderen uit de eredivisie is zonneklaar. Bij verlies of gelijkspel is het over en uit voor de Leeuwarders. Trainer en spelers zeggen nog te geloven in wat het 'Wonder van Eindhoven’ zou zijn. Aan hen om het ongelijk te bewijzen van degenen (lees: de rest van de wereld) die denken dat het niks wordt of die zelfs vrezen dat Cambuur voor de Eindhovenaren louter kanonnenvoer zal blijken te zijn.
Door Gerard Bos
,,Ook als je maar 1 of 5 procent kans hebt, is dat een kans. En dus moet je er vol voor gaan." Was getekend: Marcel Keizer, gisteren tijdens het wekelijkse persmoment. Het was een herhaling van de woorden die de trainer van Cambuur op donderdagavond 21 april ook uitsprak. Toen deed hij dat na de 1-1 tegen Willem II in een wedstrijd die Cambuur had moeten winnen.
Welnu, die zege bleef uit en dus moet die er morgen komen in het Brabantse land. Daar waar de nachten volgens Guus Meeuwis lang zijn. En de middagen? Die mogelijk ook, specifiek die van morgen en dan vooral voor Cambuur. Want hoewel de kans op een stunt van de Leeuwarders in theorie mogelijk is, kan het in de praktijk ook zomaar zijn dat de ploeg van Keizer met een forse nederlaag de status van officiële degradant krijgt opgeplakt.
Ga maar na: PSV is titelkandidaat en moet dus winnen, ze verloor van de zestien thuiswedstrijden er dit seizoen maar één, ze is op elke positie beter dan Cambuur én heeft goals nodig om het voor haar nadelige verschil van zes in doelsaldo ten opzichte van Ajax goed te maken. Een slechter moment én dito tegenstander voor een must win game van Cambuur is dus haast ondenkbaar.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties