Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiodonderdag, 28 april 2016

Badmeester Geert is ook ’s winters gewoon badmeester Geert
Hallum - Zo gaat hij al 26 jaar door het leven in Hallum en wijde omgeving. Geert Nijboer (53) is inmiddels onlosmakelijk verbonden met openluchtzwembad De Sawn Stjerren. Zomer en winter, badmeesterkleding aan of vrijetijdskleding, badmeester Geert is gewoon altijd badmeester Geert.
Toch komt er nu toch een eind aan zijn badmeesterschap in De Sawn Stjerren. Hij kiest er zelf voor om ermee op te houden. ,,Ik roep als vijf, zes, zeven jaar dat ik wat anders wil, maar steeds koos ik toch weer voor de veiligheid. Nu niet: ik weet al een jaar dat ik ermee ophoud. Ik begeleid de renovatie nog en dan houd ik ermee op."
De renovatie van het gemeentelijke zwembad is in volle gang. De badranden zijn gestript en krijgen allemaal nieuwe tegels. Her en der liggen hopen zand en stenen. ,,Er moet nog heel wat gebeuren", zegt Nijboer. ,,Ik moest het hier netjes achterlaten, maar zo ver is het nog niet. Ik vraag me af of alles klaar is als we 7 mei open gaan. Waarschijnlijk gaat het niet lukken om het ondiepe bad op tijd klaar te krijgen."
Nijboer heeft nog geen nieuwe baan, maar toch is hij niet rouwig om zijn beslissing de deur van het zwembad definitief achter zich dicht te trekken. In december verhuisde hij al terug naar zijn geboorteplaats Oosterwolde.
,,Begrijp me goed: het werken is altijd geweldig geweest. Het hele seizoen liep ik in een flow. In januari begon altijd al de voorbereiding op het nieuwe seizoen: roosters maken, de kiosk in orde brengen, kleding regelen enzovoorts.
Maar in september was het ineens van: boem, einde. En dan zat je in het zwarte gat van de winterperiode. Stilzitten kan niet, dus pakte ik bijbaantjes op, zoals ouderengym in de winter. En ik heb een paar jaar bij circus Witova gewerkt."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 28 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties