Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiomaandag, 25 april 2016

Fries onderwijs: ad-hocbeleid bij minister
Leeuwarden - Het basisonderwijs in Fryslân is verbaasd dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de eindtoets weer zwaarder wil laten meewegen bij het schooladvies. Onderwijsbestuurders spreken van ,,ad-hocbesturen" en vinden dat de werkwijze die vorig jaar is ingevoerd eerst een kans moet krijgen.
Bussemaker zei gisteren in het programma WNL Op Zondag dat ze de uitslag van leerlingen op de eindtoets leidend wil maken als die hoger is dan het schooladvies. Ze komt met dit plan na de constatering van de Inspectie van het Onderwijs dat kinderen van ouders met een relatief lage opleiding soms een lager advies krijgen dan klasgenoten die net zo goed presteren.
Bussemaker wil van die heroverweging nu dus een verplichting maken. Als uit de eindtoets een hoger advies komt, moet het schooladvies wat haar betreft sowieso worden aangepast. Jan Sijtsema van christelijke koepel cbo Fryslân vindt het een vreemd voorstel. ,,De eindtoets is een momentopname. Als die hoger uitvalt moet je weliswaar kritisch kijken naar het eerste advies, maar het blijft goed om breed te kijken en bijvoorbeeld ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen mee te nemen. Want pas dan heb je een weloverwogen advies."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van maandag 25 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties