Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiodonderdag, 21 april 2016

Zonder Europees geld wordt visrivier in casco gebouwd
Leeuwarden - Provinciale Staten hebben gisteren definitief ingestemd met de realisatie van de vismigratie-rivier in de Afsluitdijk. De komende maanden zal pas blijken of hij kan worden aangelegd zoals het de bedoeling is of dat er een kale 'casco-variantī komt. In de begroting zit nog een gat van dertien miljoen euro.
De rivier van in totaal vier kilometer moet vistrek weer mogelijk maken tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Het werk kost in totaal 52 miljoen euro. Gedeputeerde Johannes Kramer benadrukte gisteren dat het een uniek project is dat internationaal veel aandacht zal trekken. Die aandacht zal volgens hem ook leiden tot extra werkgelegenheid. ,,Wy goaie in spierinkje ķt om dÍrnei in hiel grutte fisk binnen te heljen."
Het tekort van dertien miljoen euro moet grotendeels worden gedicht met een Europese subsidie van acht miljoen euro. De resterende vijf miljoen hoopt de provincie niet uit te hoeven geven, onder meer door werkzaamheden te combineren met andere werk aan de dijk.
Onder meer de Statenleden Wopke Veenstra (FNP) en Pieter Kraaima (SP) maakten zich zorgen over de mogelijkheid dat het Europese geld niet komt. Kramer zei dat hij er vertrouwen in heeft, omdat het om een uniek project gaat. Hij hoopt dat het geld in het voorjaar van 2017 wordt toegekend.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 21 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties