Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportwoensdag, 20 april 2016

Zweedse tandem geeft Heerenveen eigen gezicht
Door Marco van der Heide
De play-offs om Europees voetbal lijken ver weg voor sc Heerenveen. Als Ajax vanavond op bezoek komt, is klantenbinding dan ook het voornaamste doel. Daarvoor heeft Heerenveen met Sam Larsson en Arber Zeneli twee specialisten in huis.
Tegen Excelsior, afgelopen zondag, kreeg Larsson vlak voor rust de bal. Hij versnelde, passeerde twee spelers en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. Het doelpunt kenmerkt de individuele klasse van de aanvaller, voor wie mensen naar het stadion komen. Larsson wil met hakjes en trucjes het publiek vermaken. Trainers zijn het daar niet altijd mee eens, maar voor Larsson hoort het nou eenmaal bij zijn spel.
Op het eerste gezicht lijkt zijn rendement dit seizoen nog niet geweldig. Vijf doelpunten is een magere productie voor een speler die graag een stap hogerop maakt. Wie verder kijkt dan het aantal goals, krijgt een heel ander beeld. Larsson creëerde de meeste kansen voor teamgenoten van alle spelers in de eredivisie (89) en alleen Hakim Ziyech passeerde vaker een tegenstander dan de Zweed. Zijn acht assists mogen er eveneens zijn.
Op de andere vleugel staat met Zeneli een vergelijkbare speler. Ook hij - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties