Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Economiedinsdag, 19 april 2016

Nelf Marrum draagt honderd jaar verfgeschiedenis over aan Tresoar
De Nederlandse Elektrische Lakfabriek (Nelf) in Marrum viert dit jaar het honderdjarig bestaan. De archieven van de fabriek zijn gisteren officieel overgedragen aan Tresoar.
Een paar jaar geleden begon het Wietske Terpstra op te vallen. Geregeld belden er mensen naar de Nelf die iets over de geschiedenis van de fabriek wilden weten. ,,Dan zei ik: er staat hier een grote palet met archiefstukken. Kom maar kijken of er iets voor u bij zit."
Terpstra realiseerde zich dat het archief eigenlijk een betere plek verdiende. Ze nam contact op met Tresoar, omdat ze had gehoord dat het Fries historisch centrum belangstelling heeft voor bedrijfsarchieven. ,,Dat bleek te kloppen. Ze wilden het archief graag hebben."
Het archief van de Nelf beslaat dertien meter documentatie. Barteld de Vries van Tresoar worstelde zich erdoorheen en legde alles vast in een inventarisatieboek. De presentatie van dit boek vond gistermiddag in Marrum plaats en markeerde de officiŽle overdracht van het archief. ,,Ons bedrijfsarchief is nu voor iedereen beschikbaar. Precies wat we wilden", zegt Terpstra.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 19 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties