Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Cultuurmaandag, 18 april 2016

Friese kampioenen in Vlaanderen
Mechelen - Brassband De Bazuin B Oenkerk heeft zaterdag de kampioenstitel bemachtigd bij het Vlaams Open Brassband Kampioenschap (VOBK) in de Stadsschouwburg in Mechelen. De brassband deed mee in de C-afdeling en werd daarin van de acht deelnemers eerste met 93,5 jurypunten. Dirigent Jan Werkman van De Bazuin B kreeg met de overwinning ook een mooie afsluiting: na het kampioenschap legde hij zijn geliefde functie neer wegens een overvolle agenda.
Een dag later gaf ook Spijkerpakkenband Opsterland onder leiding van Erik Janssen hun vier concurrenten het nakijken. Zij scoorden 93 punten in de afdeling B. Daarmee pakten ze de niet alleen de winst, maar het euphoniumspel leverde de band ook nog de prijs op voor 'Beste instrumentalist´.
Ook de andere Friese deelnemers zetten mooie prestaties neer op VOBK: zij behaalden een derde plaats. Brassband Gloria Deï deed dat met 92 punten in de afdeling C. De brassband uit Gerkesklooster/Stroobos won met zijn uitvoering daarvan tevens de prijs voor 'beste plichtwerk´. In de A-afdeling (zeven deelnemers) waren de 93 punten die De Wâldsang behaalde goed voor het brons. De brassband uit Buitenpost ging er daarnaast met de prijs voor 'beste percussiesectie´ vandoor.
In totaal deden 24 brassbands in vier categorieën (naast genoemde ook nog D) mee aan deze zesde editie van het VOBK. Zij kwamen naast uit Nederland uit Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Groot-Brittanië en uit België zelf.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties