Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Cultuurmaandag, 18 april 2016

Fluitkwartet Four Flutes wint Fluitconcours
Ittervoort - Het Friese fluitkwartet Four Flutes heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van het Benelux Fluitconcours voor ensembles in Ittervoort. Simone Kampherbeek uit Drachten, Leontien van Nesselrooij uit Heerenveen, Janine Siebesma uit Leeuwarden en Betty Ekas uit Franeker imponeerden de jury met name met hun 'enthousiaste podiumpresentatie´ en 'uitstekende uitvoering van een klassiek muziekstuk en filmmuziek.
Het was de eerste keer dat het kwartet meedeed aan een wedstrijd. ,,We bestaan nu negen jaar en studeren altijd heel serieus", vertelt Kampherbeek. ,,We deden vooral mee om eens van een jury te horen waar we staan." Maar bij de voorrondes in Utrecht in februari, waarbij Four Flutes de finaleplaats wist te veroveren, drong het besef door dat er ook in de finale wel een kansje was op de winst. ,,De jury was wel heel erg lovend." Zaterdag lieten ze inderdaad drie andere finalisten achter zich. ,,De jury was vooral te spreken over de punten waar we al die jaren zo hard op hebben gestudeerd. Echt een enorm compliment."
De prijs bestaat uit een bon om bladmuziek mee te kopen en een geldbedrag van 200 euro. ,,Dat gaan we besteden aan coaching en lessen. Daarmee en met de tips die de jury ook nog voor ons had, kunnen we weer vooruit." Hoewel het kwartet al aardig wat optredens heeft, hoopt het ook dat de winst tot nog meer optredens leidt.
Het concours wordt elke twee jaar georganiseerd door de Samenwerkende Nederlandse Fluitorganisaties. Naast voor ensembles, was er ook nog een finalecategorie voor combinatie-ensembles met andere instrumenten en fluitgroepen met maximaal twaalf spelers. Het volgende concert van Four Flutes is 30 mei in de kerk van Midsland op Terschelling. Meer informatie hierover op www.fourflutes.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties