Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiodonderdag, 14 april 2016

Gemeenten boos om bemoeienis rijk bij thuiszorg
Drachten - Friese gemeenten vinden dat ze te veel in hun vrijheid worden beperkt met de nieuwe rijksmaatregelen om de kwaliteit van thuiszorg te garanderen. In ieder geval Smallingerland en Leeuwarden hebben al een reactie ingediend tegen de nieuwe plannen van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS).
De maatregelen van Van Rijn moeten ertoe leiden dat de kwaliteit centraal staat bij de inkoop van thuiszorg door gemeenten, en dus niet de prijs. Van Rijn wil dat de gemeenteraden voortaan meer worden betrokken bij het proces rond de inkoop van thuiszorg. Ook stelt hij extra voorwaarden aan gemeenten bij hun inkoopproces. Zo moeten ze expliciet aandacht besteden aan de vaardigheden van beroepskrachten.
Smallingerland en Leeuwarden verwijten het rijk dat de nieuwe maatregelen worden genomen op basis van een individuele kwestie: de problemen bij thuiszorgorganisatie TSN. De gemeenten noemen dit een 'risico-regelreflex´. Ze stellen dat de eigen thuiszorgorganisaties wél goed functioneren en dat het rijk zou moeten ingrijpen bij betrokken instellingen, in plaats van extra regels op te leggen aan gemeenten.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 14 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties