Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiodinsdag, 12 april 2016

Belangenverstrengeling bij Zorggroep Alliade
Heerenveen - Bij Zorggroep Alliade in Heerenveen is sprake van belangenverstrengeling. Dat meldt RTL Nieuws dat documenten van Alliade, de Kamer van Koophandel en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzocht.
Een directeur en een inmiddels ex-directeur van de thuiszorgtak van Alliade geven volgens het nieuwsprogramma opdrachten aan bedrijven waarvan zij zelf eigenaar zijn. Zo zijn thuiszorgcliŽnten ondergebracht bij instellingen die vallen onder de Freya Groep in Leeuwarden, waarvan de directeuren eigenaar zijn. De Freya Groep zou in 2014 730.000 euro aan Alliade hebben verdiend. Alliade huurt ook zzpīers, schoonmakers en loodgieters bij Freya in, en betaalt twee ton per jaar voor de huur van kantoorruimte.
Een aantal deskundigen en accountants stelt dat het handelen van Alliade niet door de beugel kan. Zo noemt zorgexpert Marcel Canoy de zaak verdacht. ,,Dit soort constructies zie je normaal gesproken niet in de zorg." Coalitiepartijen VVD en PvdA in de Tweede Kamer willen een grondig onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de gang van zaken.
De directeuren waren eerder eigenaar van thuiszorgorganisatie Zorgkompas die in 2008 door Alliade is overgenomen. Bij die overname besloot Alliade de aanpak van Zorgkompas over te nemen omdat ze zo het goedkoopst thuiszorg kon aanbieden. ,,We kozen voor deze werkwijze omdat wij de cliŽnten zo de beste zorg konden leveren ondanks de overheveling van de thuiszorg van het rijk naar de gemeentes waardoor er 25 tot 30 procent minder is te besteden", verklaart woordvoerder Gerard Akkerman desgevraagd.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 12 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties