Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportmaandag, 11 april 2016

Spirit en lof genoeg, nu de punten nog
Cambuur dwong zaterdag tegen koploper Ajax bijna een punt af, maar moest het na een 0-1 verlies doen met enkel lof. ,,Leuk, maar we hebben punten nodig. Dan moet je ze alleen wel over de streep trekken. Wat na De Graafschap en Ajax vier hadden kunnen zijn, is nu n", zei Marcel Keizer.
Door Gerard Bos
Positief blijven, lichtpuntjes zien, complimenten uitdelen; trainers doen het na nederlagen vaak. Soms om de rust binnen een club te bewaren, soms om hun spelers in bescherming te nemen en soms om het zelfvertrouwen dat er nog is binnen een ploeg die onderaan staat, te koesteren en als het even kan een boost te geven. Maar er zijn ook trainers die desondanks een kritische noot moeten en durven kraken. Keizer deed het na de nederlaag tegen de koploper.
Op het oog lijkt dat vreemd. Want dat de ploeg die onderaan staat verliest van de ploeg die bovenaan staat, is allesbehalve wereldschokkend. De teleurstelling bij Keizer over het resultaat en ook die bij de spelers zei echter veel. Iedereen wist dat Cambuur een punt in handen had gehad. Toch stond ze met lege handen. Geen schande tegen een ploeg als Ajax. Keizer: ,,Maar wel doodzonde zo."
De Leeuwarders bleken namelijk geen kanonnenvoer. Stonden tot de 0-1 goed in de organisatie. Hadden discipline om taken uit te voeren. Frustreerden als nummer laatst het spel van de nummer n. Stroopten de mouwen op en wonnen vaak de slag op het middenveld. En deden een stap extra voor elkaar.
En dus was er na afloop lof. Vanaf de tribunes en vanuit het Ajax-kamp, met trainer Frank de Boer voorop. Maar de punten, die gingen met de Amsterdammers mee de bus in. En daar kan alle lof van de wereld niet tegenop. Want meer dan complimenten heeft Cambuur punten nodig.
,,Natuurlijk is het ... De rest van dit verhaal lees je vandaag in onze sportkatern in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties