Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Cultuurmaandag, 11 april 2016

Fryslân scoort drie van vijf titels op ONFK
Drachten - De Friese fanfares en dirigenten hebben afgelopen weekeinde prima gepresteerd op de zesde editie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. Van de vijf Nederlandse titels bleven er drie in Fryslân.
Meest in het oog springende prestatie werd behaald door fanfare Wilhelmina uit Easterein. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd deze fanfare kampioen in de tweede divisie. Volgens jurylid Rob Goorhuis was de uitvoering van het moeilijke werk Variations on a scale van Philip Sparke door Wilhelmina zo subliem, ,,dat ze deze visie ontstegen zijn".
In de derde divisie won fanfare De Bazuin uit Augustinusga de hoofdprijs, terwijl in de vijfde divisie De Bazuin uit Tijnje onder leiding van Guus Pieksma de titel pakte. In de vierde divisie ging fanfare Prins Hendrik uit het Groninger Scheemda, dat onder leiding staat van de Friese dirigent Gosse Reijenga, er met de winst vandoor.
In eerste divisie ging de kampioensbeker naar Oranje uit Grootegast met dirigent Anne van den Berg die Andel en Joost Wiersma uit Jistrum voorbleef. Joure werd vijfde en Schraard achtste van de negen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties