Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 8 april 2016

Miljoenen voor verduurzamen sportcomplex
Leeuwarden - Sport Fryslân, de provincie en de stadsregio Leeuwarden willen dat Friese sportverenigingen meer profiteren van een landelijke subsidieregeling voor het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Sinds dit jaar ligt daarvoor vijf jaar achtereen zes miljoen euro rijkssubsidie klaar. Het potje van dit jaar was in een week of drie al leeg. Vijfhonderd aanvragen worden in behandeling genomen, honderd andere liggen in de wacht. Hoeveel van de aanvragen uit Fryslân komen, is bij Sport Fryslân niet bekend.
De instanties willen dat Friese verenigingen met een eigen accommodatie optimaal profiteren. In totaal zijn er in Fryslân 450 sportverenigingen met een eigen onderkomen. Zij kunnen 30 procent rijkssubsidie krijgen bij duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast hebben de gemeenten Menameradiel, Littenseradiel, Leeuwarderadeel, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden potjes klaarliggen voor kleine maatregelen. ,,Dat kan zijn het gebruik van ledlicht in de kantine, maatregelen voor het watergebruik in de douches of het plakken van tochtstrips", legt consulent Lammert Bosma van Sport Fryslân uit.
Dinsdagavond houdt Sport Fryslân een voorlichtingsavond in de Elfstedenhal in Leeuwarden, met onder meer de bijna energieneutrale voetbalvereniging FC Oldemarkt.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 8 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties