Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiodonderdag, 7 april 2016

Ferwerters akkoord met eetcafé van dorpscoöperatie
Ferwert - De handtekeningen voor de oprichting van dorpscoöperatie Eetcafé ‘t Hoekje in Ferwert kunnen deze week gezet worden. Een aantal plaatselijke ondernemers - die uit angst voor verloedering of een onzekere toekomst van het dorpscafé dat al drie jaar leegstaat, een plan maakten om er als 'mienskip’ een eetcafé met cafetaria van te maken - presenteerde de concrete invulling van hun ideeën gisteravond aan hun dorpsgenoten.
Eerder dit jaar had ondernemer Rommy van den Berg het café zelf al aangekocht voor zo’n 180.000 euro. Zij deed dat zonder winstoogmerk. Het is nu de bedoeling dat de coöperatie het pand voor hetzelfde bedrag overneemt.
Om dat geld zo snel mogelijk weer terug te verdienen, wordt het runnen van het eetcafé en de cafetaria verhuurd aan drie horecaondernemers uit de regio. Zij hebben een uitbater aangesteld. Het is een verrassende constructie, omdat eerst gedacht werd aan een uitbater die zich als ondernemer voor 25.000 euro zou moeten inkopen.
Frans Schreiber is als een van de initiators blij dat nu op deze wijze ervaring wordt binnengehaald. Eén zorg minder, liet de Ferwerter weten. ,,It is ús te dwaan om de leefberheid yn it doarp op peil te hâlden. De rest kinne wy no mei in gerêst hert oerlitte oan minsken mei ûnderfining op dit gebiet.”
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 7 april

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties