Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Sportdinsdag, 5 april 2016

De Vries weer iets dichter bij de wereldtop
Door Daan Rieken
Wesley Kreder, Sean de Bie en Nils Politt: die namen zullen de man op de straat misschien weinig zeggen, maar de wielerfan des te meer. Alle drie zijn ze inmiddels prof bij respectievelijk Roompot, Lotto- Soudal en Katusha. Alle drie ook werden ze als belofte vijftiende in de zware Belgische meerdaagse Triptyque des Monts et Châteaux. Net als Hartthijs de Vries (19) afgelopen weekeinde. ,,Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan", grinnikt de Kollumer terugblikkend. ,,Een goed vooruitzicht dus."
Kreder, De Bie en Politt (zondag nog aanvaller in de Ronde van Vlaanderen) deden precies wat de negentienjarige Fries graag wil: prof worden. Bij het Rabobank Development Team hoopt De Vries zich klaar te stomen voor de stap naar het hoogste profniveau die hij binnen twee à drie jaar wil maken.
Dat hij als tweedejaarsbelofte progressie maakt bij de Oranje-formatie merkte hij goed in de voorbije Triptyque des Monts et Châteaux. ,,Ik heb daar vorig jaar ook gereden (dertigste in het eindklassement, red.) en voelde nu echt dat ik afgelopen winter een mooie stap gemaakt heb. Ik reed daar tegen oud-profs en de wereldtop in mijn eigen leeftijdscategorie. Met hen kon ik mee in de kopgroep toen we in de zwaarste etappe vijf keer de Kluisberg over moesten. Ik werd beste Nederlander in het klassement en ben tevreden."
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties