Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportmaandag, 4 april 2016

Marzo baalt om knie en juicht voor Branco
Een krachtige tackle. De bal afgesnoept van Roda-aanvaller Kristoffer Peterson. Even dacht Heerenveen-verdediger Stefano Marzo zijn ploeg met een goede ingreep gelanceerd te hebben richting de 0-2. Maar terwijl zijn teamgenoten de counterkans misten, hoorde de Belg het Parkstad Limburg Stadion juichen om de 1-1. Zelf zag Marzo die niet. Hij lag geblesseerd op de grond. Met een goede interceptie had hij aan de basis gestaan van de gelijkmaker n zijn eigen uitvallen.
Door Daan Rieken
Balend zat de Belg even later op de bank. Niet dat hij iets aan die tegentreffer kon doen (,,ik had zoveel pijn dat ik echt niet recht kon gaan staan"). Wel dat hij de pee in had om de tegentreffer en zijn eigen uitvallen.
,,Ik kreeg in de eerste helft nog een grote kans en zat goed in de wedstrijd", blikte de rechtsback terug. ,,Ook in aanvallend opzicht kon ik van meerwaarde zijn. Dat voel je zelf ook wel. Dan is het heel vervelend als je door zo’n blessure je team niet meer kunt helpen. Balen ja. Maar gelukkig knalt Branco die vrije trap nog binnen. Dat geeft toch een goed gevoel."
Bijkomend voordeel is dat Marzo niet denkt te hoeven vrezen voor een lange periode van gedwongen rust. ,,Ik heb al last van mijn linkerknie sinds de wedstrijd tegen De Graafschap (op 28 februari, red.). Toen heb ik een scheurtje in het kapsel van die knie opgelopen. Het herstelt steeds wel voldoende. Ik denk komende zondag dus gewoon te kunnen spelen."
Dan komt AZ op bezoek in Heerenveen. Bij winst in eigen huis zouden de Friezen zowaar weer voorzichtig kunnen gaan denken aan een plaats in de play-offs om Europees voetbal. ,,Pff", pufte Marzo door schade en schande wijs geworden. ,,Ik heb me echt voorgenomen om niets meer over de play-offs te gaan zeggen. We moeten gewoon van duel naar duel leven. Eerst maar eens zorgen dat we het thuispubliek een goede wedstrijd kunnen laten zien."
De woorden van Marzo kwamen niet uit de lucht vallen. Voor de uitwedstrijd bij Roda had Heerenveen al drie keer op rij niet weten te winnen. ,,We hadden dit wel effe nodig na de afgelopen weken", concludeerde linksback Lucas Bijker. Hij zag dat zijn ploeg - de nummer dertien van de eredivisie - na de 2-1 zege niet meer voor degradatieperikelen hoeft te vrezen. ,,Deze overwinning is niet alleen goed voor de ranglijst, maar ook voor het gevoel. Hopelijk kunnen we een al met al wisselvallig verlopen seizoen toch nog mooi afsluiten."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties