Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiowoensdag, 30 maart 2016

Nieuw dossier zet tijdelijk rem op zorg in MCL
Leeuwarden - Nieuwe patiŽnten kunnen de komende twee weken moeizamer terecht bij het MCL. Het ziekenhuis voert vrijdag een nieuwe elektronisch patiŽntendossier in. Om problemen te voorkomen wordt het aantal afspraakmomenten beperkt.
De eerste week kunnen er de helft minder patiŽnten terecht, in de tweede week wordt het aantal afspraken uitgebreid tot 75 procent van de normale aantallen. Geplande operaties en spoedzorg gaan wel door.
Het nieuwe automatiseringssysteem is volgens het MCL ,,de grootste verandering in de geschiedenis van het MCL". Het idee erachter is dat de zorgverleners binnen het ziekenhuis efficiŽnter kunnen werken.
De gegevens die worden ingevoerd zijn vrijwel direct beschikbaar voor andere, betrokken zorgmedewerkers. ,,We verwachten dat patiŽnten minder vaak hun verhaal opnieuw hoeven te vertellen en nog beter geÔnformeerd kunnen worden over hun behandeltraject", aldus directielid Willem Langlet van het MCL.
Voor patiŽnten heeft het als voordeel dat ze voortaan zelf hun dossier kunnen inzien. Een ander voordeel is dat door de automatisering onderzoek gemakkelijker wordt, omdat er meer gegevens beschikbaar zijn en er eenduidig geregistreerd wordt.
De invoering van het systeem is door tachtig medewerkers voorbereid. In de afgelopen maanden zijn 3700 medewerkers geschoold om om te gaan met het nieuwe systeem (Epic) dat in totaal dertig miljoen euro heeft gekost.
Ziekenhuizen zoals het Radboudumc, het AMC en het VUmc werken ook met Epic. Ook het UMCG stapt over naar dit systeem, is onlangs bekend geworden.
Om te voorkomen dat er problemen ontstaan, is de productie dus beperkt. Wachtlijsten verwacht de woordvoerder niet: ,,En anders moeten we het in de weken daarna inhalen." PatiŽnten die wel in het ziekenhuis terechtkunnen, zullen misschien iets langer moeten wachten tijdens hun behandeling of afspraak.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties