Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiodinsdag, 29 maart 2016

Evenementen geschrapt door paasstorm
Leeuwarden - De korte storm die gistermiddag op tweede paasdag over Fryslân raasde, gooide bij een aantal paasevenementen roet in het eten.
De Drachtster paasmarkt ging ondanks de storm door maar trok veel minder bezoekers. Ook waren er minder kraampjes dan voorgaande jaren.
De open dag die Boer Bart (Bartele en Rianne Holtrop) gisteren zou houden op het biologisch bedrijf in Rotstergaast, ging niet door. ,,Op zondag werd al code geel voorspeld en leek het ons beter de boel af te blazen al hadden zich voor de 'vul je eigen eierdoosdag’ al meer dan tweehonderd mensen opgegeven."
Achteraf had het volgens Holtrop wel gekund. ,,Op onze open dag zouden we met belangstellenden tussen tien en twaalf uur het veld ingaan om eieren te zoeken. Dat was wel een periode met slecht weer, maar er was toch een minder heftige storm dan verwacht."
Zo’n vijfentwintig belangstellenden meldden zich alsnog bij Boer Bart. ,,We hebben met hen een kopje koffie gedronken en ik heb ze wat over de bedrijfsvoering verteld. Wij proberen onze boerderij te runnen zoals het ook voor 1900 gebeurde."
De vervallen 'vul je eigen eierdoosdag’ is naar 7 mei verplaatst. ,,Op die dag was ook een open dag gepland omdat dan de kalfjes de wei in gaan. Dat kunnen we dan mooi combineren."
In Terherne verviel het wedstrijdonderdeel van modelzeilschepen bij de opening van het watersportseizoen. ,,Het was soms wel windkracht acht", vertelt contactpersoon Annelies Tissink. De andere onderdelen bij de opening van het seizoen gingen wel door.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties