Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 26 maart 2016

Dames Drachtster Boys grijpen weer naast beker
Amsterdam - De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys zijn er gisteravond opnieuw niet in geslaagd een hoofdprijs te pakken. De bekerfinale in sporthallen Zuid in Amsterdam werd met 1-0 verloren van drievoudig kampioen OS Lusitanos. Dat was niet geheel overeenkomstig het wedstrijdbeeld, maar de Drachtster vrouwen vergaten zichzelf te belonen en dat deed pijn. Veel pijn.
Door Bert Kalteren
Nadat de medailles waren uitgedeeld en de beker was uitgereikt kwam het besef dat de vrouwen van Drachtster Boys, net als twee seizoenen geleden in 2014, de bekerfinale hadden verloren. Met name Lotte Donath vocht na afloop tegen de tranen. Zij miste acht minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid vanaf zes meter om de Amsterdamse goalie Jantien van der Zijden te passeren. Die stopte haar strafschop en dat was het begin van het einde.
,,Zon bal moet er altijd in", baalde Donath nog stevig na. ,,Ik ben samen met Sylvia (van der Geest, BK) degene die de strafschoppen neemt. Ik stond op dat moment ook niet in het veld, maar wilde die strafschop nemen, want ik zat lekker in de wedstrijd en voelde me goed. Maar dan moet-ie er wel in." ,,Na die gemiste penalty stortte het in. Dan is het geloof weg en maken we de verkeerde keuzes", signaleerde trainer-coach Symen Abe Hoekstra, die zijn speelster niets verweet.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of via deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties