Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiodonderdag, 24 maart 2016

Drie gemeenten akkoord met DDFK-fusie
Dokkum/Kollum/Ferwert - De gemeenteraden van Dongeradeel, Kollumerland en Ferwerderadiel hebben gisteravond ingestemd met een bestuurlijke fusie op 1 januari 2019. In de eerste twee gemeenten gebeurde dat unaniem, in Ferwerderadiel waren PvdA en ChristenUnie tegen.
De vergaderingen werden overschaduwd door de twijfels die in de gemeente Dantumadiel over de fusie zijn gerezen. Die gemeente beslist volgende week of ze akkoord gaat in een volledige DDFK-fusie.
Uit een fusiescan over de financiŽle kant bleek dat de lasten voor burgers in Dantumadiel omhoog gaan. Ook veronderstelde een aantal raadsleden tijdens de vergaderingen gisteravond dat in Dantumadiel ook de angst meespeelt dat Dokkum in de fusiegemeente een overheersende rol krijgt.
De partijen hopen van harte dat Dantumadiel toch besluit mee te gaan. ,,De k‚ns bestiet dat Dantumadiel sŻnder folsleine fķzje dochs op Űfst‚n komt te stean", waarschuwt Sjoerd Keizer van de PvdA in Kollumerland.
Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Rein Ferwerda in Dongeradeel is draagvlak onder de bevolking voor een fusie een belangrijke overweging.
,,Maar in Dongeradeel wonen w‚ld- en klei-Friezen naast elkaar. Waarom zou dat ook niet in groter verband kunnen?" Wel pleitte hij er in een stemverklaring voor dat de raadsleden van Dantumadiel hun keuze in alle ruimte en vrijheid moet kunnen maken.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van donderdag 24 maart

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties