Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportwoensdag, 23 maart 2016

Nieuwe jeugdtak Cambuur nog geen 'superopleiding’
Door Daan Rieken
SC Cambuur krijgt voor het eerst in zes jaar weer een volledig eigen jeugdopleiding. De Leeuwarder jeugdafdeling werkte sinds 2010 samen met FC Groningen, maar komt vanaf komend seizoen weer op eigen benen te staan. Dat betekent dat de club naast een D1 en C1 ook weer A- en B-junioren krijgt.
Kostenoverwegingen lagen in 2010 ten grondslag aan de Fries-Groningse samenwerking op jeugdvoetbalgebied. Het besluit om de opleiding van jonge voetballers weer volledig in eigen handen te nemen gaat Cambuur dan ook geld kosten. Een ton op jaarbasis wordt het niet, maar technisch directeur Henry van der Vegt spreekt wel van tientallen duizenden euro’s per seizoen. Dat is onder meer nodig voor extra kosten voor kleding, velden en vervoer en het aannemen van trainers en een hoofd jeugdopleiding. Van der Vegt: ,,Maar daar staan ook extra inkomsten tegenover. We krijgen de mogelijkheid onze sponsorpiramide uit te breiden en ontvangen meer subsidie van de KNVB."
Bovendien kan zelfopgeleid talent na een doorbraak in het profvoetbal ook geld opleveren. ,,Wij hopen natuurlijk dat talenten via onze club het betaald voetbal bereiken", bekende Van der Vegt. ,,We hebben met de komst van een eigen belofteteam dit seizoen al een mooie tussenstap gecreëerd. Dat bevalt goed en heeft ons enthousiasme voor een eigen jeugdopleiding aangewakkerd."
Cambuurs nieuwe A- en B-elftal zullen instromen in - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties