Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportwoensdag, 23 maart 2016

Belgische finale Flyers wordt nooit meer kers op taart
Door Daan Rieken
Wat voor UNIS Flyers de belangrijkste dag van het jaar had moeten worden, werd de tot nu toe zwartste bladzijde van 2016. In plaats van op het ijs in het Belgische Herentals, waren de ijshockeyers gisteravond thuis in Fryslân. Vanwege de aanslagen in Brussel werd de finale van de BeNe-League een dag verplaatst. Volgens planning spelen de Friezen vanavond alsnog om hun hoofdprijs van het seizoen. ,,Maar het wordt nooit meer zoals we hoopten", meent voorzitter Henk Hoekstra. ,,Deze wedstrijd zal altijd een bepaalde bijsmaak houden."
Met het veroveren van de eerste Nederlandse titel in 33 jaar én een al bijna net zo historische bekerwinst (dat lukte Flyers voor het laatst in 2002) beleeft de ploeg van trainer Michael Nason al een topjaar. Dat kan nog mooier worden door de eindwinst in de gezamenlijke Belgisch-Nederlandse competitie te grijpen. Daarvoor moet vanavond in en tegen Herentals het beslissende derde finaleduel worden gewonnen.
,,Maar áls we winnen, zal het nooit meer voelen als die echte kers op de taart", verwees Hoekstra naar de aanslagen van gisteren in België. ,,Het is lastig als je weet dat er niet veel verderop (Herentals ligt op zo’n zeventig kilometer van Brussel, red.) tientallen doden zijn gevallen. Daarom wilden wij gisteravond ook liever niet spelen."
De beslissing om - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties