Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 21 maart 2016

Truste!
Irritant’, denk ik bij mezelf. 'Rotding’, hoor ik mezelf mompelen. En dan: het besef. De wekker op de telefoon blijkt me uit mijn slaap te doen ontwaken. Niks geen vrolijk fluitende vogeltjes of het relaxte onderwatergeluid van walvissen. Nee, wel dat van een zich veel te vaak herhalende en vals klinkende zoemer. Maar goed, het doel heiligt de middelen. Wakker moest ik worden en wakker ben ik. Het is 4.48 uur. Welkom in mi casa , het is zaterdagnacht cq. zondagochtend. Tijd voor, jawel, Formule 1.
Door Gerard Bos
Besefmomentje nummer twee: twaalf minuten de tijd om koffie te zetten. Moet kunnen in die tijdspanne, ook al gaan alle bewegingen op dit belachelijke tijdstip net na het ontwaken nog minimaal twee keer zo langzaam als normaal.
Terwijl een ooit door Douwe Egberts uitgevonden apparaat pruttelende geluiden maakt en filterkoffie omturnt tot een vloeibare vorm van eerste levensbehoefte, is er besefmomentje nummer drie:
Ik ben een liefhebber. Van F1.
Wist ik natuurlijk al wel - en wellicht u ook al van mij - maar je realiseert je het weer eens als je voor dag en dauw opstaat om naar autoracen te gaan kijken.
Hoewel, niet zómaar autoracen. Dit is de Formule 1. Spektakel! Koningsklasse! En: de bakermat van veiligheidssystemen, technologische hoogstandjes en betere brandstof- en bandenprestaties waar u en ik in onze gewone auto’s profijt van hebben (zonder dat menigeen zich dat overigens realiseert). En, nog een reden om te kijken: onze vrolijke Limburgse vriend Max Verstappen als één der smaakmakers in dit snelheidscircus.
In principe is het natuurlijk véél te vroeg om al uit de veren te zijn. Want het is ook niks voor mij, opstaan op tijdstippen zoals dit. Het is bovendien weekeinde, hoor ik u denken. Maar helaas, niet voor ons als sportjournalisten. Wij werken op zaterdagen en zondagen nu eenmaal vele uren op rare tijden om als een malle te proberen zo mooi mogelijk deze en de voorgaande elf sportpagina’s te vullen.
Besefmomentje, nummer vier:
Ik bedenk me dat ik heb gedroomd. Waarover? Geen idee. Althans, ik weet nog dat ik me realiseerde dat ik het wist. Maar zoals wel vaker denk je dan ineens: hé, waar ging die droom ook al weer over? Hoe dan ook, wakker is wakker. Tijd voor de voorbeschouwing op Ziggo en de eerste race.
Enkele uren later is de seizoens-opener achter de rug. Toch maar even bijslapen nog, besluit ik. 'Powernapje’ tussen negen en tien in de ochtend. Thuis op de bank kronkel ik mezelf in iets van een foetushouding en bammmmmm! Daar is ineens besefmomentje nummer vijf:
Die droom, die ging over slapen... heerlijk doorslapen... Gelukkig ben ik op maandagochtend vrij. En is de volgende race gewoon ‘s middags. De F1 is weer begonnen, de wekker heb ik vandaag niet nodig. Truste!
Reageren? Twitter: @Gerard Bos of mail: sport@frieschdagblad.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties