Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiomaandag, 14 maart 2016

Verven op Burgumer azc bij De Vrolijkheid
Burgum - Op de bril en het gezicht van Nico Lijkelema (60) uit Burgum zitten kleine verfspikkels. Van het witten van het plafond in de hal bij De Vrolijkheid. De stichting heeft een ruimte in een van de gebouwen van het asielzoekerscentrum (azc) in Burgum. Die was toe aan een opknapbeurt en grote schoonmaak, en dus werd de klus aangemeld bij NLdoet, het jaarlijks terugkerende tweedaagse vrijwilligersevenement van het Oranjefonds.
Lijkelema is voorzitter van de Rotaryclub in Burgum. Samen met ongeveer acht clubleden verfde hij afgelopen zaterdag de hal en het toilet van De Vrolijkheid. Het plafond wit en de muren een frisse oranje kleur. De club heeft een band met de stichting sinds ze Geja van Dam, centrumcoördinator bij De Vrolijkheid, eens een lezing hoorden geven over de stichting.
De Vrolijkheid organiseert met hulp van vrijwilligers en ook azc-bewoners allerlei kunstzinnige activiteiten voor kinderen en jongeren die in een azc wonen. De stichting hoopt dat de kinderen daarmee hun onzekere situatie even kunnen vergeten en hun ervaringen kunnen verwerken. Het azc in Burgum is een opvanglocatie voor uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen. Lijkelema: ,,Er wonen hier getraumatiseerde kinderen, die niet weten of ze hier nog mogen blijven. Als je ziet wat ze hier allemaal voor de bewoners doen, dat is fantastisch goed werk."
Voor veel organisaties is NLdoet een kans om klussen te (laten) doen waarvoor ze normaal de tijd en handen niet hebben. In Fryslân waren dit jaar een kleine zeshonderd klussen beschikbaar, verdeeld over vrijdag en zaterdag.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties