Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Uitduel met PSV voelt beetje als thuiskomen
Door Bert Kalteren
De kans dat Branco van den Boomen vanavond met sc Heerenveen in het Philipsstadion mag aantreden is een stuk groter dan een week geleden. Met de schorsing van Joey van den Berg en de blessure van Pelé van Anholt is het perspectief op speeltijd voor de twintigjarige middenvelder alleen maar toegenomen. En dat zou een mooie thuiskomst zijn voor de uit Veldhoven afkomstige en in Eindhoven geboren Van den Boomen.
,,Eindhoven is mijn stad. Ik kom daar vandaan en ben daar opgegroeid. En als jongetje was ik supporter van PSV", zegt de middenvelder. De lichtstad is echter een beetje uit zijn blikveld verdwenen sinds Van den Boomen afgelopen zomer naar Fryslân verhuisde. ,,Ik kom er af en toe nog wel, want mijn familie woont daar. Maar niet zo heel vaak. Ik ga ook wel eens naar een Champions League-wedstrijd van PSV of op de Herdgang bij mijn neefje kijken die bij Jong PSV speelt."
Zelf heeft de middenvelder geen verleden bij PSV. Hij verhuisde vanuit de amateurs van RKVVO naar de jeugdopleiding van Willem II, waar Ajax hem medio 2011 wegplukte. ,,Ik ben wel een paar keer gevraagd, maar ik had het destijds enorm naar de zin bij Willem II. En bij ons thuis hadden we zoiets van: als je niet naar PSV gaat, dan kun je nog best wel profvoetballer worden. Dus het is nooit van een overstap gekomen."
Na drie jaar Ajax, waar Van den Boomen niet verder kwam dan het belofteteam, vertrok hij naar de vertrouwde omgeving en eerstedivsionist Eindhoven. ,,Het was fijn om weer dicht bij huis te kunnen spelen. Er was - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties