Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportzaterdag, 5 maart 2016

Alles draait om 1 juli voor Ter Borgh én Fortuna
Wat vriend Sem de Wit deed, zou hij nooit doen. Voetballen in Canada? Jordy ter Borgh niet gezien. Het liefst blijft de 21-jarige Heerenveen-speler dicht bij huis.
Door Daan Rieken
Dat de verdedigende middenvelder filosofeert over zijn toekomst is logisch. Deze zomer loopt zijn contract in het Abe Lenstra-stadion af. Vanaf 1 juli is hij vrij om te gaan en staan waar-ie maar wil. Tenzij de Friezen hem een nieuwe aanbieding doen. Ter Borgh hoopt het. Daarom wil hij zich de komende maanden zo goed mogelijk ontwikkelen in Heerenveens belofteteam. ,,Tot nu toe gaat het goed. Ik ben al fitter dan bij mijn vorige club. Mijn vetpercentage is omlaag en we werken aan mijn start- en handelingssnelheid. Waar ik bij Fortuna Sittard tachtig minuten gas kon geven, lukt dat nu de hele wedstrijd."
Nooit van Ter Borgh gehoord? Niet gek. De geboren Amsterdammer speelde nog geen seconde in Heerenveens hoofdmacht en zou al blij zijn als-ie überhaupt een keer bij de wedstrijdselectie zit. Hij voetbalt pas twee maanden in Fryslân en liet daar begin januari speciaal zijn Fortuna-contract voor ontbinden.
Een opvallende stap. Sinds zijn komst van Almere City in de zomer van 2014 speelde de 1,88 meter lange controleur 41 competitieduels voor de eerstedivisionist uit Zuid-Limburg. Ter Borgh verdween pas uit de basis nadat hij op 4 december door autopech te laat was gekomen voor de thuiswedstrijd tegen regio-rivaal VVV-Venlo.
Juist in die rokende motor ligt het antwoord op de vraag waarom vaste waarde Ter Borgh weg wilde uit Sittard. Hij strandde in de buurt van Maarssen omdat-ie van ver moest komen op de wedstrijddag. Na de laatste training voor het treffen met VVV had hij zijn auto niet naar zijn Maastrichtse appartement, maar naar het ouderlijk huis in Almere gestuurd. Dat deed de middenvelder in de loop van 2015 steeds vaker. Ver weg van familie en vrienden voelde hij zich in het zuidelijkste puntje van Nederland minder en minder op zijn gemak. ,,Ik ben een gevoelsmens", klinkt het eerlijk. ,,Als het niet loopt met de ploeg en je bent zo ver weg van iedereen om wie je geeft, wordt het moeilijk en kun je misschien wel heimwee krijgen. Zit je daar alleen in Limburg met je PlayStation. Nu woon ik weer bij mijn ouders. Goed te doen: Heerenveen-Almere. Nooit files."
Met Fortuna gaat het ondertussen almaar slechter. De oudste betaaldvoetbalclub van het land moet voor de zoveelste keer vrezen voor haar toekomst.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties