Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Kritiek op onderzoek naar koopzondagen in Drachten
Drachten - De uitkomst van de petitie voor invoering van koopzondagen in Drachten geeft een vertekend beeld omdat lang niet alle ondernemers hun mening hebben gegeven. Dat zegt winkelier Lieuwe Spoelstra van Gezondheidswinkel Drogisterij Spoelstra aan de Zuiderbuurt. In een brief aan alle gemeenteraadsleden en het college van B en W uit hij zijn ongenoegen.
De coalitiepartijen in Smallingerland - PvdA, SP, ChristenUnie en D66 - hebben afgesproken dat de winkels deze raadsperiode op zondag gesloten blijven. Vorige maand stelden ze die afspraak ter discussie. Dat gebeurde nadat een initiatiefgroep een petitie had ingeleverd, waarbij het draagvlak zou zijn gepeild onder ondernemers voor de invoering van koopzondagen. De uitkomst van die enquête: 92 ondernemers onderschreven het pleidooi voor koopzondagen, acht waren tegen en twee stemden blanco.
De vier wethouders besloten daarop dat ze de koopzondagenkwestie opnieuw zouden aankaarten bij de raadsfracties. De partijen - ChristenUnie en SP waren altijd tegenstander van koopzondagen - bezinnen zich daar nog op.
Spoelstra stelt in de brief dat in het Drachtster winkelcentrum 236 ondernemers zijn, terwijl bij de enquête dus de mening is gevoegd van slechts 102 bedrijven. 'Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de enquête zuiver en alleen een initiatief van de voorstanders is’ schrijft hij. 'Ook de politiek wordt door zo’n initiatief op het verkeerde been gezet’.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 3 maart

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties