Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportzaterdag, 27 februari 2016

Bezoek aan fan tekent Vytas’ betrokkenheid bij Cambuur
Noem haar een fan, noem haar een steward. Maar wat Ilona de Jong op 30 januari vooral was, was slachtoffer. Zij was het namelijk die gewond raakte door de vuurwerkbom tijdens de laatste training van Cambuur voor de derby met sc Heerenveen. De spelers zagen het gebeuren. Enkelen van hen gingen daarna op bezoek bij de onfortuinlijke vrijwilligster, maar deze week stond er ineens uit zichzelf nóg een speler voor de deur: Vytautas Andriuskevicius. ,,Omdat ik dat zelf graag wilde", vertelt hij. ,,Ik voel me betrokken bij Cambuur en mensen zoals zij; stewards en anderen die achter de schermen belangrijk werk doen."
Door Gerard Bos
De Litouwse verdediger, kortweg Vytas genoemd, sprak gisteren na de laatste training voor het duel met PEC Zwolle over zijn bezoek aan De Jong. Publiciteitsstunt? Sympathie kweken in tijden van sportieve tegenslag en kritiek? Niets daarvan. De actie van de verdediger uit Litouwen was oprecht. Er was namelijk ook geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar toevalligerwijs verraadde een foto op zijn Facebookpagina het bezoek.
,,Het is een kleine moeite om je betrokkenheid te tonen, toch?", is de retorische vraag van Vytas. ,,Ik weet nog goed hoe we daar stonden tijdens de training en zagen gebeuren hoe het vuurwerk ontplofte toen zij het weg wilde halen. Iemand als Ilona staat daar, omdat ze iets voor de club wil doen. Zij is een van die mensen die werk doen wat niet velen zien. De ogen zijn vaak op ons gericht als spelers, maar zonder mensen zoals zij zou een club ook niet kunnen bestaan."
De verdediger had graag al bij het eerste ziekenbezoek willen zijn, zegt hij. ,,Maar toen kon ik niet. Martijn Barto, Erik Bakker en Sjoerd Overgoor gingen toen wel namens de ploeg. Daarom was ik blij dat ik deze week ook naar haar toe kon."
De Jong werd na het incident geopereerd aan haar voet en is herstellende. Meteen na het incident, waar zowel club, spelers als supporters schande van spraken, werd een zoektocht naar de gooier van de vuurwerkbom op touw gezet. Een 31-jarige man meldde zichzelf vervolgens diezelfde dag nog bij de politie.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties